Hjem > Fritvalgsguiden - Læs Mere

Fritvalgsguiden - Læs Mere

Alkolinjen – anonym hjælp til borgere landet over

80 200 500Besøg vores hjemmeside

 

Alkolinjen.

Alkolinjen er en telefonrådgivning, hvor både borgere med alkoholproblemer og pårørende anonymt kan få hjælp.

 

Sundhedsstyrelsen og Alkohol & Samfund har oprettet Alkohollinjen i januar 2016

Det vurderes, at 140.000 mennesker er afhængige, men kun ca. 15.000 modtager egentlig alkoholbehandling. Dertil kommer, at pårørende og navnlig børn belastes meget af alkoholproblemer i familien.
Det er belastninger, der hos børnene kan sætte sig som livslange psykiske vanskeligheder.

 

Tabu

Det kan være svært at tale om alkoholproblemer, og de professionelle, der møder borgere og skal hjælpe dem, kan have barrierer overfor at spørge ind til alkoholproblemer. Derfor går der i gennemsnit 10-12 år før borgere med alkoholproblemer kommer i behandling.

For en person der drikker er det langt lettere at få effekt af behandlingsforløbet, hvis der sættes ind tidligt. For børnene kan den lange ventetid betyde, at det er den bedste del af deres barndom, der belastes af alkoholproblemer.

Alkolinjen er både et tilbud til den der drikker og de pårørende. Pårørende bliver typisk meget tidligere opmærksomme på partnerens alkoholproblem end den, der drikker.
Formålet med Alkolinjen er derfor både at kunne give hurtigere og kvalificeret hjælp til de, der drikker for meget og støtte de pårørende for at lette det psykiske pres, de kan opleve.
Hvis der er behov for det, vil der være mulighed for henvisning til familieorienteret alkoholbehandling med en væsentlig forebyggende indsats i forhold til børnene.

Ambitionen med Alkolinjen er at give alle borgere og familier med alkoholproblemer en mulighed for hurtigt, let og anonymt at få den rådgivning, de har brug for.

 

Åbningstider

Du kan ringe gratis til alkolinjen på tlf. 80 200 500.
Alkolinjen er åben fra mandag til fredag fra 11.00-15.00.